Deventer, 1 oktober 2019

De Deventer new wave formatie Nar-Cist brengt drie nieuwe songs uit met de release van de  ep ‘Trilogy’. Met de songs February Sun, Kissing an Arab en Brand new day valt de vertrouwde en tevens hernieuwde sound van Nar-Cist online te beluisteren via de muziekdiensten waaronder Spotify, iTunes en Youtube. Trilogy valt tevens op www.nar-cist.com te beluisteren. De site bevat daarnaast videomateriaal en meer informatie over de band.

In 2017 besloten drie kernleden (Ton van Engelen -guitars-, Mirko Cocco -bass- en Walter de Jonge -synths-) de Deventer new-wave band Nar-Cist nieuw leven in te blazen aangevuld met Bas Hagen op drums. De band trok in het voorjaar van 2018 Robert Bockting aan als frontman/vocals. Vanaf oktober 2018 werd er regelmatig opgetreden waaronder het succesvolle optreden in mei 2019 op het Hoetchiekoe festival in Varsseveld.

In juni nam Nar-Cist ‘Trilogy’ op. Ton van Engelen tekende voor de productie.

De band legt zich voornamelijk toe op het componeren van eigen werk. De heroprichting van Nar-Cist leidt tot een vertrouwde, oorspronkelijke maar ook vernieuwde sound waarin vele inspiratiebronnen zijn te ontdekken. The Cure, TC Matic, Talking Heads, the Sound is zomaar een greep uit de vele associaties die bij het publiek worden opgeroepen.

Nar-cist werd opgericht in 1986 als Dutch new wave band. De band was in die periode op vele Nederlandse podia te zien en bracht in 1989 de elpee ‘Strange Fruit’ uit. De elpee valt nu ook online te beluisteren. Het voorprogramma van de Sound en een tour door Schotland vormde een paar hoogtepunten uit de vroege periode. In 1993 viel de band uit elkaar en gingen de leden andere muzikale avonturen aan.

Mede door het overlijden van Hendrik Kamerman in 2014, eveneens kernlid, kwamen de oud bandleden weer met elkaar in contact. De muzikale draad werd weer opgepakt. De band richtte zich eerst op het spelen van het oude repertoire om daarmee als eerbetoon aan Hendrik een reünie-concert te kunnen geven. Gaandeweg kreeg de drang tot vernieuwing de overhand. ‘Trilogy’ is daarvan het bevredigende resultaat. Met ambitie stuwt de band voort. Een videoclip, gigs en nieuwe studio-opnames liggen in de planning voor het komend jaar.

Nar-Cist bestaat uit: